Candidats i Candidates

La nostra candidatura representa un grup divers de gent compromesa amb el municipi i els seus pobles. Som un equip plural i preparat que ha posat el projecte de poble per davant de qualsevol interès de partit. Comptem amb experiència de govern i amb l’experiència d’una gent que ja participa activament al teixit associatiu i empresarial del municipi i la comarca.

1/ Raimon Monterde (Montardit de Dalt)
Tècnic de transport sanitari, actual alcalde de Sort

Estic en aquesta candidatura perquè és sinònim de transversalitat i compromís, amb una capacitat de treball sense límits. Tinc la ferma convicció que posarem damunt la taula grans projectes que enforteixin el nostre municipi i la nostra comarca.

2/ Baldo Farré (Sort)
Sociòleg. Actual Tinent Alcalde de Sort

Fa 4 anys vam plantar la llavor del canvi cap a un municipalisme transformador, encara hi ha molts projectes per acabar i molts per imaginar. Estic en aquesta candidatura perquè confio en les seves persones i en aquest projecte col.lectiu.

3/ Adelaida Aytés (Sort)
Educadora Social

Sempre he estat compromesa i implicada amb el municipi de Sort promovent activitats culturals, educatives i lúdiques des de l’associacionisme. Penso que ara he trobat un equip de gent que amb la mateixa implicació, el mateix compromís i amb l’experiència dels últims quatre anys per fer un canvi i passar del món associatiu al local.

4/ Martí Humet (Llessui)
Economista. He treballat en l’àmbit de l’assessoria d’empreses, consultoria i gestió econòmica i gerència d’entitats.

Vull un municipi on tots els pobles rebin l’atenció que necessiten. En el que es fomenti la participació i el treball en xarxa i cooperatiu. I que tingui una visió de comarca i de país. I amb l’equip decidit i treballador de Som Poble això és possible.

5/ Vanesa Fort (Sort)
Tècnic superior en administració i finances. Monitora de natació. Formo part de la junta de l’Associació Esportiva Pallars.

He estat membre del Consell Esportiu del Pallars Sobirà i participo activament en les activitats culturals i esportives del municipi. M’agrada fomentar la pràctica de l’esport i fer que sigui un sector on permetre la cohesió e inclusió social.

6/ Albert Baqueró (Olp)
Sóc ramader i membre de l’Associació de la vaca Bruna del Pallars Sobirà

Estic aquí perquè confio en el cap de llista i en el grup que som. Perquè cal treballar pel municipi i la comarca, apostant per la ramaderia, el comerç, el turisme… I pels que vivim aquí. Vull representar el sector primari, els pobles i la gent.

7/ Pere Báscones (Olp)
Emprenedor com a dissenyador i fotògraf,  també soc docent al Grau Multimèdia de la UOC. Actual Regidor de Sort

Formem una candidatura de gent implicada i diversa. Cal continuar amb el projecte de futur pel que hem estat treballant, posant als pobles i la gent que viu aquí al centre de les polítiques; per això considero que cal apostar per l’economia de muntanya, la cultura, la creació, l’educació, el retorn del joves i un model sostenible de turisme

8/ Ramon Aytés (Sort)
Hoteler, president de l’Associació Gastronòmica “La Xicoia” i membre dels Fallaire de Sort

Somio que Sort es converteixi en aquell poble que tots voldríem visitar i on tots voldríem viure.

9/ Eva Tarragona (Seurí)
Directora d’una empresa de desenvolupament rural. Membre de la junta de Cambuleta i presidenta de l’Associació veïnal de Seurí

Tots els que formem part d’aquesta candidatura ens hem animat mútuament a presentar-nos. Aquest esperit col.lectiu, format per gent diversa i amb ganes és el que més m’il.lusiona i és el que m’agradaria que es traslladés a tots els projectes municipals. Sumar gent, sumar amb pensament possitiu i creure que als pobles de muntanya podem fer coses interessants i que siguin referent.

10/ Sandra Lobón (Llessui)
Psicopedagoga, mestra, coordinadora del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener i membre de La Contra, contrabandistes de lletres.

Amb una llarga trajectòria d’implicació en la vida associativa i comunitària del municipi. Persones decidides a arremangar-se i a treballar en projectes per millorar les condicions de vida dels pobles. Crec en Som Poble perquè hi ha una aposta ferma per la cultura, mitjançant l’impuls de la producció local, la lluita pel dret a infraestructures pròpies com ara la biblioteca i l’esforç per situar Sort al mapa dels circuits culturals.

11/ Marc Escolà (Sort)
Enginyer mecànic. Docent. Membre dels Esmolets de Sort.

 

Des de fa uns anys participo en l’associacionisme cultural i juvenil treballant per promoure i salvaguardar la cultura popular del municipi. Participant i formant-me en alguns dels tallers que l’Escola Folk del Pirineu realitza en l’àmbit de la música i dansa d’arrel tradicional. Des de Som Poble apostem perque el nostre municipi esdevingui un referent i epicentre de la cultura popular pallaresa i pirinenca.

12/ Olga Cuevas (Sort)
Dissenyadora web, dinamitzadora i formadora TIC. En el seu dia va formar part de l’AMPA, del Consell Escolar, del Consell Esportiu i de l’AEP.

Aquesta candidatura està plena de gent amb molta empenta. No es presenten per fer carrera política, sinó que realment estan/estem interessats a aconseguir un municipi i Pallars molt millor pels que hi vivim i pels que ens visiten. A vegades sóc bastant crítica, ara ha arribat l’hora de contribuir.

13/ Dolça Puig (Sort)
Treballo al sector del turisme actiu. Formo part de l’Associació La Contra, contrabandistes de lletres. Representant dels pares al consell escolar. Membre de la junta de l’AFA de l’escola de Sort

Crec en una gestió municipal amb pensament col·lectiu i amb ganes de treballar i avançar en molts àmbits. Per a mi Som Poble representa aquesta idea.

14/ Selva Bergadà (Sort)
Interiorista amb botiga al poble de Sort. Pedagoga amb formació en participació ciutadana i desenvolupament local. Formo part de l’Associació Centre Social Casa Xorret i AEP

M’he unit a les meves companyes per formar un grup transversal on compten les ganes, les idees, les iniciatives i les ganes de treballar en equip per aconseguir un municipi on hi puguem continuar vivint amb dignitat on puguem treballar i educar als nostres fills.

15/ Pepo Foz (treballa a Sort)
Empresari turístic del municipi

 
Estic compromès amb aquesta candidatura perquè em sento responsable amb el territori que fa molts anys em va acollir i vull correspondre treballant pel municipi que tantes oportunitats m’ha donat.

16/ Luisa Capilla (Sort)
Treballo en una llibreria, soc voluntària de la creu roja i organitzo mercats de segona ma a Sort.

Em motiva estar amb gent amb la que te ganes de treballar per un municipi amb possibilitats per a tothom. On es puguin crear nous projectes per diversificar la comarca i que no estigui només encarat al turisme. Per un municipi mes sensible socialment i on els nostres fills tinguin espais per gaudir i formar se.

17/ Jaume Mora (Sort/Baro)
Restaurador vinculat a ‘la Xicoia’ i els Fallaires de Sort. Membre de la Federació d’hoteleria de Lleida, el Col·lectiu de cuiners de Lleida i l’Institut Català de la Cuina.

Estic a la llista per poder aportar a tothom les meves inquietuds de la cultura gastronòmica del Pallars, per sumar en aquest projecte ple de gent activa i per que el Pallars, sigui una terra unida en el producte agroalimentari, de proximitat i sobirania alimentària. Vull un municipi actiu i fort en els productes que dia rere dia entren a les nostres cases, i on la divulgació i l’aprenentatge de totes les persones, sigui la riquesa mes gran que podem adquirir.

18/ Armand Simon (Altron)
Llicenciat en dret i copropietari d’un allotjament rural. Activista i cooperativista. Soc un dels impulsors de la Fira de Natura del Pallars

Per impulsar projectes cooperatius energètics i mediambientals. M’agradaria viure en un municipi que apostes cap un model de desenvolupament sostenible i equitatiu.

19/ Mireia Jimenez (Sort)
Llicenciada en ciències ambientals, mestressa de casa implicada en teixits associatius per la millora de l’educació i la bona conservació de l’entorn

Aquesta és una llista de persones amb capacitat d’escoltar i amb l’empenta i la voluntat de fer del nostre municipi un lloc per tots i totes, un lloc millor.

20/ Glòria Juanmartí (Sort)
Tècnica Superior Administració i Finances. Especialitzada en comptabilitat d’economia social.  Treballant i aportant serveis a entintats sense ànim de lucre i a empreses privades. Vinculada activament AEP i AFA

Porto anys col·laborant i treballant per la promoció esportiva dels d’alguns esports que ofereix el nostre entorn, piragüisme, esquí, escalada i muntanya. I organitzant l’execució tècnica d’esdeveniment esportius autonòmics, estatals i opens esportius. I desitjo que el nostre municipi/comarca sigui referència d’aquests esports, sempre respectant, cuidant i mantenint l’entorn que tenim, per fer-ho possible

21/ Josep Balagueró (Sort)
Mestre i membre de l’Escamot Calderada de Sort.

Sempre he treballat pel poble des de l’associacionisme i desprès de molts anys de govern municipal he vist que s’han complert els objectius proposats. Econòmicament també s’ha treballat molt bé eixugant el dèficit. Estic compromès amb persones q d’antuvi ja fan molt i molt pel poble i això és el que m’ha fet decidir per aquesta candidatura.